Ce este un fond mutual de investitii?

money, profit, finance

Ce este un fond mutual de investiții? explicat pe înțelesul tuturor:

Fondurile mutuale atrag sume de bani de la diverși investitori pentru a investi in acțiuni la bursa, obligațiuni, depozite bancare, active sau alte instrumente financiare.
Obiectivele unui fond mutual de investiții

Aceste fonduri mutuale de investiții sunt conduse de administratori de fond care investesc banii strînși încercuind să genereze profituri pentru investitori. Investitorii plătesc o taxa pentru administrare a investițiilor.

 

Avantajul unui fond mutual de investiții

Portofoliul unui fond mutual este structurat in funcție de obiectivele acestuia. Avantajul unui portofoliu mutual este ca oferă șansa unui investitor mic de a investi într-un portofoliu mare si diversificat care este gestionat de profesioniști.

 

Cum investești intr-un fond mutual de investiții

Atunci când investești într-un fond mutual cumperi unități de fond cu ajutorul cărora participi la câștigurile dar si la pierderile acestui fond. Performanta fondului mutual depinde de performanta activelor pe care managerii le cumpăra.

 

Randamentul fondului mutual de investiții

Randamentul fondului mutual de investiții se poate urmări in evoluția unităților fondului. Caracteristica de baza a fondurilor mutuale este ca ele dețin zeci, sute sau chiar mii de active care se completează foarte bine una pe cealaltă in evoluția fondului. De exemplu atunci când cursul unor acțiuni dintr-un fond mutual scade cursul altor acțiuni creste urmărindu-se astfel o creștere medie continua.

 

Modul pasiv si diversificat de a investi într-un fond mutual de investiții

Acest mod pasiv si diversificat de a investi prezintă un risc redus la costuri mici de administrare. Este mult mai simplu, ușor si ieftin sa investești într-un fond mutual alcătuit din 500 de acțiuni cumpărând unități de fond decât sa cumperi aceleași acțiuni una câte una.

Majoritatea oamenilor nu au timpul necesar si nici nu dețin suma necesara pentru a cumpăra toate cele 500 de acțiuni. Exista mai multe tipuri de fonduri mutuale ca de exemplu: Fonduri mutuale de acțiuni care investesc in unele companii care sunt listate la bursa.

Investitorii care investesc in acest tip de fonduri urmăresc sa obțină venituri din creșterile de curs sau din plata dividentelor. Fondurile mutuale fixe care investesc in titluri de stat, obligațiuni corporative sau depozite bancare.

Investitorii care investesc in acest tip de fonduri urmăresc sa obțină venituri din dobânzi. Pentru prestarea serviciilor de administrare de fond trebuie sa plătești o taxa de administrare. Această taxă are ca scop acoperirea cheltuielilor de administrare de fond. Înainte de a investi într-un fond mutual este recomandabil sa comparam cu atenție aceste comisioane de administrare.

.