Cum minimizezi riscul specific firmelor prin diversificare?

Pentru a evita acest risc există posibilitatea de a diviza riscul prin diversificare.

Prin diversificare riscul specific firmelor se poate reduce la maxim.

Acest risc îl divizezi dacă nu investești intr-o singură acțiune ci într-un numar mai mare de acțiuni a mai multor firme din diferite domenii.

Dacă dorești de exemplu să investesti diversificat în America te poți orienta mai întâi cu ajutorul unui indice bursier.

Unul dintre cei mai cunoscuți indici bursieri din America este Dow-Jones-Index.

Dow-Jones-Index reprezintă cele mai însemnate 30 firme americane care sunt notate la bursă.

Dacă cumperi o acțiune a fiecărei firme care este listată în Dow-Jones-Index ai minimizat considerabil riscul specific individual al unei singure firme.

Totodata ai investit în diferite domenii și regiuni în acțiunile unor concerne care sunt aproape toate active pe toată planeta astfel încât profiți de întreaga dezvoltare și creștere a economiei americane.

La diversificarea portofoliului de acțiuni ar trebui mers chiar mai departe decât pe piața de capital a unei țări și investit în firme de pe întreaga planetă în diferite țări, domenii, monede și un mixaj sănătos alcătuit din firme mici, mijlocii și mari.

Ca să poți obține o astfel de investiție cu o diversificare maximă trebuie să investești în sute sau chiar mii de acțiuni.

Din fericire nu trebuie să cumperi aceste acțiuni fiecare în parte.

Pentru a putea investi diversificat la maxim există fonduri de investiții care cumpără pentru tine acest numar mare de acțiuni reușind astfel să investești pasiv maxim diversificat.